November 16 – 22. között 12 alkalommal rendezték meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Bunyik Entertainment szervezésében a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

A filmgyártás fővárosában megrendezett és kizárólag a magyar filmeknek szentelt filmfesztivál „Magyarok Hollywoodban” elnevezésű életműdíjat Gazdag Gyula személyesen vette át a fesztivál megnyitóján.

12 játékfilm és számos dokumentum és rövidfilm Los Angeles-i bemutatóját felvonultató rendezvény a hétvégén a díjak bejelentésével ért véget.



Nézd meg Az ajtó előzetesét!


A legjobb film díját Bergendy Péter A vizsga című ügynök thrillere kapta. A filmben nyújtott alakításáért Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el.

A világhírű magyar származású filmesről elnevezett Michael Curtiz-közönségdíjat Szabó István Az ajtó című legutóbbi rendezése kapta meg. A Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus Tony Curtis-díjával Jankovics Marcell gigantikus művét Az ember tragédiáját méltatta. A Los Angeles-i Magyar Ház Humanitárius díját Böjte József A freskófalu legendája című dokumentumfilmje kapta meg.