Az Illaberek című előadáshoz kapcsolódóan hirdet rövidfilmpályázatot a Katona József Színház és Daazo.com. A cél az, hogy a középiskolás és egyetemista diákok is megmutathassák gondolataikat, érzéseiket a ki- és elvándorlás jelenségéről. A kiírás szerint a maximum egyperces pályaművek lehetnek meghatóak, viccesek, abszurdak, vagy épp felemelőek, a lényeg, hogy az elmúlt évek elvándorlási hullámáról szóljanak.

A beérkezett pályaműveket háromtagú zsűri (Gothár Péter színház- és filmrendező, Máté Gábor, az Illaberek rendezője, Török Ferenc filmrendező) bírálja el. Fontos kitétel, hogy a filmek hossza nem lépheti túl az egy percet, élőszereplősnek kell lenniük, és feltétel a HD felbontás is. A legjobbnak ítélt rövidfilmet az Illaberek című előadás alkotói „beleírják” a történetbe, és a jövőben minden előadásban látható lesz bejátszás formájában.  Az 1-3. helyezettek "katonás" nyereményeket és ajándékutalványokat nyernek a Katonába.

A filmeket a www.daazo.com/katona oldalon lehet feltölteni 2014. október 31-ig. Az eredmény kihirdetésére november első napjaiban kerül sor a Daazo.com és a Katona József Színház weboldalán.

További infóért kattintsatok IDE!