A 2016-ban képernyőre kerülő alkotás a Médiatanács 42 millió forintos támogatásával valósul meg. A tévéfilm Szabó Illés író, drámaíró forgatókönyvéből készül. A dráma és a misztikum határán egyensúlyozó történetben a Trill Zsolt által alakított dörzsölt magyar vállalkozó egy kellemes estét készül eltölteni a fiatal szeretője társaságában, egy lepukkant erdei rönkházban. A légyott azonban kínosra fordul, amikor a Kerekes Vica által alakított nő bejelenti, hogy terhes. A veszekedésből szakítás, majd kibékülés lesz, a férfi a dráma közben azonban szívinfarktust kap. A halál közeli élmény után a férfi nem arra a valóságra ébred, mint amiben rosszul lett.

Almási Réka Team Building címmel 2010-ben rendezett egy szórakoztató szatírát az emberi kapcsolatokról és a társadalmi viszonyokról, amelyeket egy multicég csapatépítő tréningjén keresztül mutatott be. A most készülő Tranzitidő producere Babos Tamás, akinek legutóbbi munkái közül a Miklauzic Bence rendezte Hőskeresők a Médiatanács Fehér György-díjának második helyezését kapta tévéfilm-kategóriában, míg Mattyasovszky-Zsolnay Bálint A rajzoló című filmje a harmadik díjat hozta el.

"Ebben a műfajban nem kell óriási összegeket megmozgatni ahhoz, hogy minőségi filmeket hozzunk létre, de annál fontosabb a kreatív ötlet és az izgalmas karakterek. Ráadásul a tévén keresztül nagyon sok emberhez eljuthat a kiváló kortárs vagy klasszikus irodalom, így egy jó tévéfilm sokat javít a magyar alkotások megtépázott hírnevén. Biztos vagyok abban, hogy a Tranzitidőnek is ilyen hatása lesz" - idézte a tájékoztató Babos Tamás producert.

(forrás: MTI)