Holnap, december 4-én kerül a mozikba Amerika-szerte Antal Nimród legutolsó filmje, az Armored (Páncélozott). A történet szerint egy pénzszállító autó legénysége egy látszólag tökéletesen átgondolt akció keretében kirabolná saját magát, hogy megszerezze a szállítmányt, 42 millió dollárt. Ám a számításokba hiba csúszik, s emiatt a csapategység sok-sok lövöldözés jegyében megbomlik. A legendás csapatöntudat elárulása nyilván erős feszültségforrás, de vizuálisan sem a Dogville-vonalon haladt Antal Nimród, Matt Dillont például a karrierje során először konkrétan felgyújtják - a színész amúgy dicsérte Antalt: "Nagyon jó szeme van, nagyon jók a megérzései.(...) Azért jöttem ebbe a produkcióba, mert nagyon tetszett annak idején a Kontroll. Hihetelen kreatívitása és elszántsága van. Nem tudom másnak, mint filmrendezőnek elképzelni."

Az Armored előzetese itt nézhető meg.
 
A fémes hangulatú előzetes leginkább a nagy nevek mocskos zsaru-külsejével vonzza a szemet, Lawrence Fishburne, Matt Dillon, Jean Reno, Milo Ventimiglia van benne a nagy balhéban. A film nagyjából 25 millió dollárba került, és ezzel olcsónak számít. Az Oroszországban Инкассатор, Kanadában Blindé, Lettországban Inkasators, Észtországban Soomusauto címen futó film Kanadán, Spanyolországon és az USA-n kívül 2010-ben lesz látható világszerte.
 

Suttyó, kültelki biztonságiak az Armored hősei

Mindeközben Antal már a következő filmjén dolgozik, a Robert Rodriguez által gondozott Predator-történet következő, remélhetőleg sikeresebb folytatásán, mint az Alien vs. Predator filmek voltak, amelynek címe Predators lesz. A várakozás óriási, a Predator-fanek minden apró hírmorzsát szívesen látnak a produkció kapcsán, és az alkotók is tisztában vannak a nagy elvárásokkal. Mindezek mellett meglepő volt a hír, hogy a nem kifejezetten dzsungelharcos alkatú Adrien Brody lesz a film főszereplője, ami jelentősen megosztotta a rajongók táborát. A rendezővel a comingsoon készített interjút.

A forgatásból már csak nagyjából egy hónap van hátra, eddig minden a lehető legjobban halad, az eddigi folytatásokban csalódott rajongók pedig vélhetően élvezik majd az új részt egy titokzatos meglepetéssel. Rodriguez a forgatókönyv társszerzője, Antallal szorosan együttműködik a rendezés kapcsán, de hagyja a magyar rendezőt alkotni, aki ezért, és a lehetőségért nagyon hálás neki. Rodriguezt a Kontroll megtekintése győzte meg, hogy a magyar rendező kapja meg a munkát.

Friss, eredeti, mégis a hagyományhoz hű lesz a Predators

Míg Rodriguez elkötelezett CGI-hívő, Antal Nimród inkább kedveli a tradicionálisabb, kamera előtt, direktbe zajlódó akciójeleneteket - ám ez nem okozott súrlódást, mivel mindketten egyetértettek, hogy az eredeti Predator-film sikerét is a dzsungel, s benne a fegyverekkel rohangáló katonák és ragadozó okozták. A régimódi, retró akciófilmkészítés amúgy is divatban van, elég csak az ugyanilyen old school John Rambót elkészítő Stallone legújabb, szintén 2010-ben mozikba kerülő The Expendablesre gondolni.

A Predators képi világáért az Antal által sokat dicsért Pados Gyula lesz felelős, Adrian Brody választását pedig azzal magyarázta a rendező, hogy nyilván sokan támadták volna akkor is, ha egy Schwarzenegger-szerű figurát rak a főszerepbe, másrészt a ma Irakban, Afganisztánban harcoló hivatásosok sem kigyúrt izomhelyek, hanem sovány, szálkás figurák. "Hű maradni az első film légköréhez, hangvételéhez, mégis valami újat és eredetit alkotni" - összegzi Antal az alkotói szándékot, ami a lehető legdodonaibb válasz arra a kérdésre, vajon maga Schwarzenegger cameózik-e a filmben. Ami biztos, az a sok vér:  a film 18 éven felülieknek szóló, azaz R besorolást kapott.