A programban vadonatúj filmek éppúgy szerepelnek, mint filmklasszikusok, bemutatkozik a nemrég a világ egyik legjobbjának választott bécsi Filmakadémia, Jannis Lenz, a Diagolnale, az osztrák nemzeti filmfesztivál legjobb kisjátékfilmese pedig a nemzetközi zsűriben foglal helyet.

Ausztria két nagyjátékfilmmel is képviselteti magát az országfókusz-sorozatban - és a nagyjátékfilmes versenyprogramban. A Superworld (Superwelt) Karl Markovics második rendezése - a Rex felügyelőből és az Oscar-díjas Pénzhamisítókból is ismert, Magyarországon is népszerű színész első rendezése, a Lélegzés (Atmen) 2011-ben elnyerte a CineFest fődíját – a Jameson CineFesten most a rendező mindkét filmje, az első és a második is látható lesz.

Superwelt

A Goodbye Mommy (Ich seh, ich seh), Veronika Franz, Ulrich Seidl alkotó- és élettársának új, provokatív és rendkívül izgalmas munkája szintén sikerre számíthat Miskolcon - Velencében már bizonyított. Mindkét film magyar premier. A programban szerepel egy válogatás Michael Haneke rendező szakos diákjainak műveiből (melyeket a bécsi Filmakadémián készítettek), és levetítik Haneke, az Oscar-, Golden Globe- és Arany Pálma-díjas legendás mester korai remekművét, a Benny videóját is. A program az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósul meg, további részletek a CineFest honlapján.

Ich seh, ich seh