A közönségsiker folytatása a tervek szerint jövő februárban kerülhet a magyar mozikba. Az Argo 2 forgatókönyvét is jegyző Árpa Attila a produceri feladatokat is ellátja.



Horváth Lili Napszúrás című kisfilmje


A Napszúrás (2009) című diplomafilmjével feltűnt Horváth Lili augusztusban kezdi forgatni első játékfilmjét. A szerdai gyerek című film szorosan kötődik a fesztiváldíjakkal méltatott Napszúrás-hoz. A film főszereplője egy tizenkilenc éves lány, aki frissen kikerülve az állami gondozásból egy mikrohitel program segítségével mosodát nyit, és mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a kinti világba, és megszerezze az intézetben maradt kisgyermeke felügyeleti jogát. A Popfilm gyártásában és német koprodukcióban készülő elsőfilm egy küzdelem, egy kitörési kísérlet, és a felnőtté válás története. A szerdai gyerek producere Fehér Károly.

Mindkét támogatott filmterv sikeresen vett részt az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával megvalósult forgatókönyv fejlesztésen.

A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése óta több mint 70 filmterv fejlesztését és 23 egészestés filmalkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba.

Nyertes pályázatok listája itt olvasható.