Breier Ádám New Yorkban és Párizsban tanult, több kisjátékfilmet és reklámfilmet jegyez rendezőként, mindemellett rendezőasszisztensként sajátította el a szakma fortélyait. A Filmtett-Duna Műhely táborában készült Trip című kisfilmje szerepelt a 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjában. A rendező legújabb kisfilmjét az Ambience Productions Kft. gyártásában, a Laokoon Film és a Sysplex Kft. koprodukciójában készíti, a film producere Gyimesi Áron és a rendező.

Werkfotó a Trip című film forgatásáról

A domb egy serdülő lány, Éva történetét meséli el, "aki nem ismervén bomladozó szexualitásának korlátait, kockázatait, összemossa a játék és a valóság határait." A lány zavaros jelzéseit végzetesen félreérti szülei baráti társaságának egyik tagja, Róbert bácsi (Széles László), és bár mi szinte kezdettől fogva tudjuk, hová fut ki a történet, a lány nincs tisztában a rá leselkedő veszéllyel.

A film a rendező elmondása szerint a gyermekkorban elszenvedett erőszakról szól, s ezzel egy olyan tabu-témát boncolgat,amellyel a statisztikák szerint minden negyedik nő szembesülni kénytelen élete során. "Megrázó erővel jelenik majd meg a film legfontosabb motívuma: a családon belüli hallgatás és egymásra nem figyelés, illetve mindezek következménye is” – mondta Breier Ádám író-rendező. A film központi, szimbolikus helyszíne a munkacímben szereplő „Domb”, a „csatatér”, a küzdelem, az erőszak és a menekülés terepe.

Podlovics Laura az 1 című filmben

A domb október 2-től forog négy napon át, öt budapesti helyszínen. Az előkészítés során hosszú időn keresztül keresték a főszereplő lányokat, majd meg is találták Rátkai Amanda és Podlovics Laura személyében. A további szerepekben Kardos Róbert, Széles László, Majzik Edit, Kerekes Viktória, Simon Kornél, Parti Nóra és Törköly Levente lesz látható. A domb forgatókönyvét Breier Ádám és Nagy V. Gergő jegyzik, a film operatőre pedig az Aranyszem díjas Herbai Máté. A körülbelül 15 percesre tervezett rövidfilm RED kamerára forog, és a magyar gyakorlattól eltérően állami támogatás nélkül, kizárólag magántőkéből készül. Az alkotók a kisjátékfilm bemutatóját a 2010-es Magyar Filmszemlére időzítik.