"Csak a tengerimalacok előztek be minket!"

A múlt hétvégére két film állt oda a rajtvonalra, mindketten nagy játékerőt képviseltek: a G-force - Rágcsávók nemcsak a nagy családi animációs hajlandóság miatt lehetett méltó versenyző, hanem Amerikában már bizonyított a film, annak idején a második hetes új Harry Pottert is le tudta nyomni, 31 millió dolláros nyitóhétvégét produkálva. Ellenfele pedig minden magára adó mozinéző pápájának a filmje, a már annyit emlegetett Becstelen brigantyk lett, Amerikával megegyező premierben. És ha már Amerika, a Brad Pitt által vezetett kis nácitalanító osztag 37,6 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, amivel az első helyen zárt, be is hozván ezzel a 70 milliós költségvetés töb mint felét (nem mellesleg világszerte már 65 milliós bevételnél tart a film). Ez a Tarantino-filmek amerikai nyitása között a csúcs.

Magyarhonban 122 144, vagyis az előző héthez képest jó másfélszer annyi ember látogatott el moziba, köszönhetően a két rivális bemutatónak (melyek össznézettsége 74 ezer kröül járt). A képlet szokásos: 20-60%-nyi visszaesést könyvelhet minden film, ám a premierfilmek miatt 48%-os össznézettség-növekedést konstatálhatunk. A Másnaposok és a Nász-ajánlat immár 10 hete járnak kéz a kézben fel-le a listán, s a tízezresek kategóriája már a 4. helytől kezdődik: a Jégkorszak 3-at a Harry Potter-film követi, amelyet 433 ezren láttak már. Ennél épp 400 ezerrel kevesebben nézték meg a második helyen zárt Becstelen Brigantykat, pontosan 33 241-en, míg az első helyen a család végzett, vagyis a G-force - Rágcsávók 40 877 nézővel. Nem tudom, ki hogy van vele, én egy leheletnyivel több nézőt vártam a Tarantino-filmre.

Emlékezzünk még meg a Szerelem második látásra 10. helyéről, ami 6 kópiával, a 3. héten (1979 nézővel) igen jó helyezés.

(forrás: box office mojo, országos forgalmazói adatok)