A művek:
- Both Gabriella: Az álomgubók (Altatómese)
- Finy Petra: A parazsas táltos
- Jeney Zoltán: Rév Fülöp és a tolvaj remete
- Lackfi János: Hófoltmese
- Lackfi János: Születésnap (Kövér Lajos bírja cérnával)
- Lackfi János: Kövér Lajos és Sovány Laci
- Szabó Attila: Este mindig összemegyek
- Szabó Attila: Van az úgy
- Szabó Attila: Állati altatók
 
Határidő:
Az alkotásokat 2013. július 31-én éjfélig lehet feltölteni a Daazo.com-ra.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja: Csehné Lendvai Gabriella (Diafilmgyártó Kft.), Balázs Eszter Anna (Kolibri Kiadó főszerkesztő), Fülöp József (a MOME animációs tanszékének vezetője), Libor Anita (a Daazo főmunkatársa).


Díjazás

Fődíj:
a Diafilmgyártó Kft szerződést kínál az adott mű diafilmes kiadására és kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Emellett további értékes díjakat adnak át - ezekről a későbbiekben adnak tájékoztatást.
 
Produceri díj:
A nyertes pályázók lehetőséget kapnak projektjeik továbbfejlesztésére tapasztalt filmproducerek, Iványi Bitter Brigitta és Liszka Tamás, illetve a Daazo alapítói, Aprily Zoltán és Deák Dániel közreműködésével.
 

Általános szabályok:
 
A versenyre bárki nevezhet, nincsenek korlátozások, de elsősorban középiskolások, főiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek, grafikusok, vizuális művészek jelentkezését várják.
 
Egy pályázó több filmmel is nevezhet.
 
A “Diafilm - Fedezd fel újra és újra!” pályázatra az alább megadott irodalmi művek megfilmesítésével lehet nevezni. Az alkotásokat a diafilm formátumának megfelelőn kell elkészíteni, amelyről részletesebben itt olvashat.
 
A pályázók a filmjüket a Daazo.com oldalára töltik fel: a filmeket a szervezők HD minőségben várják, a feltöltött file mérete nem haladhatja meg az 500 MB-t. A feltöltéshez itt található részletes technikai segítség.
 
A pályázók a nevezésükkel elfogadják, hogy a filmjük a Daazo.com oldalán látható lesz a pályázat lezárása után is határozatlan ideig, illetve az alkotásokat a Diafilmgyártó Kft. is felhasználhatja promóciós célokra.
 
A díjátadót 2013. szeptemberében tartják.