A Jelenkor Könyvkiadó megvásárolja Tóth Olivértől a Czapáry Veronika Anya kacag című kötetéhez készített, s a közönségszavazáson szoros versenyben második helyet elért trailerét.

 

jovonezo1 500

Závada Péter és Süveg Márk (Akkezdet Phiai). A felvétel szeptember 7-én éjjel készült.


A prae.hu általános művészeti portál különdíját a Reanimation Stúdió kapta a Móra Könyvkiadónak készített magas minőségű könyvtrailerekért.

Profi kategóriában a szakmai zsűri döntött, melynek tagja volt Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatának vezetője, valamint M. Tóth Géza animációfilmes rendező.

A zsűri Hubai Gergely Torn music című, a Silman-James Press által kiadott kötete számára készített könyvtraileréért a zLabor számára ítélte oda a zsűri a harmadik, százezer forintos díjat.

A kétszázezer forintos második díjat Koszti Zsuzsanna (VJ FLlux) kapta, aki Mats Strandberg-Sara Bergmark Elfgren A kör című kötetéhez készített trailert a GeoPen Kiadó számára.

jovonezo2 500

Pásztohy Panka (design), Demény Eszter (Pozsonyi Pagony), Erdős István (szerző, rendező), Balogh Endre (prae.hu, főszerkesztő). A felvétel szeptember 8-án, a díjátadón készült az első díj átvételekor.


A háromszázezer forintos első díjat Erdős István vehette át, aki Aprótörpe indiánok című könyvéhez maga rendezett könyvtrailert Bonczföldi Andreával (animátor), Pásztohy Pankával (designer) és Erdős Jonatánnal (narrátor) a Pozsonyi Pagony könyvkiadó számára.

A díjátadó előtt szakmai és művészeti programok zajlottak a fesztiválon, majd az Opál Színház performasza, aztán a Harcsa Veronika Duó játéka következett.

A nyertes alkotások megtekinthetők a prae.hu általános művészeti portál Jövőnéző menüpontjában, valamint a prae.hu youtube-csatornáján.

A rendezvényt a MASZRE és az NKA Márai Programja támogatta.