A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Dénes szerelmi és szexuális kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának.

A Szerelem patak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.



Sós Ágnes: Láthatalan húrok - előzetes

Antony Root, az HBO Europe saját műsorokért és gyártásért felelős Executive Alelnöke nyilatkozta a filmről: „Nagy örömünkre szolgál, hogy másodszor is együttműködhetünk Sós Ágnessel a csodálatos Láthatatlan húrok: A tehetséges Pusker nővérek című film elkészültét követően. Sós Ágnes ismét éles szemmel és nagy filmes tapasztalattal mutat be különleges karaktereket és világukat.”

Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos elmondta: „A társfinanszírozás lehetővé teszi, hogy a Szerelem patak és az azt követő közösen készítendő dokumentumfilmek mind moziban, mind a televízióban bemutatásra kerüljenek. Így ezek a filmek a legszélesebb közönséghez jutnak majd el.”

sosagnes orult szerelem ez 500

Sós Ágnes: Őrült szerelem ez


Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója hozzátette: „Célunk az olyan minőségi filmek támogatása, amelyek vonzóak lesznek a magyar nézők számára, és nemzetközi téren is megállják a helyüket. A Szerelem patak elbűvölő mese egy idős özvegyemberről, aki elindul új feleséget keresni. Ahogyan végiglátogtaja a falujabeli asszonyokat, újraéli a testi és lelki szerelem legmélyebb és legdrámaibb titkait. Kedves párkeresési történet egy erdélyi faluból könnyes bájjal és humorral fűszerezve.”

Sós Ágnes korábbi díjnyertes dokumentumfilmjei: Van a börtön, babám…, Teri nagyi és a Tőkések vagyunk, vagy mi.