Kapcsolódó anyagok

Bacsó Péter – Kizárólag ínyenceknek

A tanú rendezője idén májusban kezdte forgatni két, álnéven publikáló étteremkritikus és az őket megpuhítani avagy likvidálni szándékozó szerb menedzserlány harcáról szóló történetét. A Lumnitzer nővérek romantikus vígjáték.

A főbb szerepeket Alföldi Róbert, Rudolf Péter és Hegyi Barbara alakítja. A film a Hunnia Filmstúdió, a Tivoli Filmprodukció Kft, és a tv2 koprodukciójában készül. Producerei Sándor Pál és Szekeres Dénes. Utóbbi az idei Filmszemlén a legjobb rendezés díját elnyert Gárdos Péter-filmnek, A porcelánbabának produceri teendőit is ellátta.

A forgatás Sándor Pál közlése szerint az előre tervezett ütemben halad, június 15-én fejeződik be. A film tervezett bemutatója a 2006-os Magyar Filmszemlén lesz.

Szász János – Szerelem az elmegyógyintézetben

A Witman fiúk alkotójának következő munkája ismét Csáth Gézához nyúl vissza: az Egy elmebeteg nő naplója október végén, november elején kezd forogni. Az elmeorvos és betege között játszódó, naplóikból kikerekedő szerelmi dráma helyszíne egy elmegyógyintézet. A film felvételeit teljes egészében épített díszletben készítik el.

A két főszerepet előreláthatóan valamely európai ország sztárszínészei játsszák majd, a forgatás angol nyelven folyik majd. A film francia – ír - holland koprodukcióban készül, Sándor Pál társproducere a Kanadában élő Hámori András, a Sorstalanság producere. Az új Szász János-film összköltségvetése 613 millió forint, ebből 120 milliót a Magyar Mozgókép Közalapítvány biztosít a gyártáshoz.

Sándor Pál – Irány az Ararát!

A Bohóc a falon rendezőjének Noé bárkája című új mozija 2005 augusztus végén, szeptember elején kezd forogni. Utolsó, Jancsó Miklóssal és Makk Károllyal közösen forgatott Ég a város, ég a ház is! című műve 1996-ban készült, az azóta eltelt kilenc év után ez lesz első rendezése. Az alkotó a 2005-ös filmszemlén a legjobb forgatókönyv díját kapta az Ég veled! című Pacskovszky József-film társ-forgatókönyvírójaként. A Noé bárkája 250 millió forintos összköltségvetéséből 120 milliót tesz ki az MMK támogatása.

A két szomszédról, egyikük unokájáról és 5 millió forintról szóló történet szereplői Kállai Ferenc és Garas Dezső. A film rendezője elárulta, hogy Törőcsik Mari jelenléte már biztos a filmben, a további szereplők válogatása a színházak próbái miatt jelenleg is folyik. A film operatőre Szabó Gábor lesz.

A filmhu kérdésére az új mozi címének bibliai utalását a rendező a következőképpen magyarázta: „Nagy vihar van, össze kell szedni embereket, állatokat, fel kell rakni egy hajóra és irány az Ararát.”