Made in Hungária Hamburgban

A hétvégén kezdődő  hamburgi filmfesztivál mutatja be a német közönségnek először Fonyó Gergely Made in Hungária című musicaljét – adta hírül a Magyar Filmunió. A 42 ország részvételével megrendezendő „Filmfest” Németország legnagyobb filmünnepei közé tartozik. Fonyó Gergely rendezése, melyre itthon már több mint kétszázezren váltottak jegyet, az Eurovisuelle című programban lesz látható, a nemzeti sikerfilmek között. Fonyó Gergely személyesen mutatja be a rock’n’roll musicalt a seregszemle közönségének. A hamburgi filmfesztivált szeptember 24-én a Gryllus Dorka szereplésével készült legújabb Fatih Akin mozi, a Soul Kitchen nyitja meg.




A Tour és a Kicsi rigó is fesztiválozik

A görögországi Dramaban ma kezdődik a rövidfilmek nemzetközi fesztiválja – tudatta a Magyar Filmunió. A versenyprogramban Simonyi Balázs Tour című rövidfilmje indul, a görög filmünnep legfőbb vonzereje, hogy nyertesei közül kerülnek ki az Európai Filmakadémia rövidfilmdíjára jelöltek. Az AniMadrid, a spanyol főváros animációs filmfesztiválja szeptember 24-én kezdődik. Tóth Pál Kicsi rigó című digitális technikával készült alkotása lesz látható a madridi seregszemle versenyében, a tizenkét perces munka egy ember és egy kisrigó találkozásnak története.




Itt a Natura2000 TCR forgatókönyvíró verseny eredménye

Az európai uniós tagsággal együtt Magyarország az európai ökológiai hálózathoz, a Natura 2000-hez is csatlakozott. Natura 2000, hogy a természet ne csak emlék legyen!– ez a jelmondata, amelynek célja, hogy az Európai Unión belül Magyarországon is tegyünk az őshonos növény és állatfajok, valamint azok élőhelyeinek hatékony védelméért, a biológiai sokféleség csökkenésének megállításáért. A program részeként társadalmi célú reklámfilm forgatókönyvírói diákversenyt hirdettek, „Óvjuk környezetünket” – Natura 2000, hogy a természet ne csak emlék legyen! mottóval, amelynek ünnepélyes eredményhirdetésére 2009. szeptember 11-én került sor. A győztes Dombrovszky Linda, a Színház és Filmművészeti Egyetem televízió-  és filmrendező szakán idén végzett hallgatója lett Szubjektív című forgatókönyvével, amelyet a kiírók 150 000 forint pénzjutalommal díjaztak.