"Örkény az anyanyelvünkké vált" - a pályázat során a velünk élő Örkényt keresik a szervezők. Hogyan, milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a szervezők figyelmét. Hogyan értik, hogyan látják, hogyan láttatják a mai fiatalok a 100 éves Örkény gondolatait?

A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készültek - műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezését várják.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/orkeny weboldalon lehet nevezni.

A nevezéssel kapcsolatosan további informácókat az info@daazo.com emailcímen kérhetnek a pályázók.

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, és értékes nyereményeket osztanak ki.

A pályázat leadási határideje: 2012. június 3. (A film feltöltését 2012. június 3. éjfélig meg kell megkezdeni!)

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében megrendezett ünnepélyes díjátadó zárja 2012. június 10-én 21 órakor az A38 hajó kiállítóterében. Az eseményen fiatal színészek olvassák fel a novellákat, a szervezők levetítik a döntőbe került munkákat, majd a zsűri értékelése és a díjak átadása után a Soundkitchen szolgáltatja a zenét. Az esemény egyben a Margó Városi Irodalmi Fesztivál zárórendezvénye is.

Bővebb információ: daazo.com/orkeny