A június 1. és 10. között zajló fesztivál közönsége megtekintheti a 74 éves Claude Lelouch Egy férfi és egy nő című filmjét, amely 1966-ban meghozta a rendezőnek a világsikert. Lelouchnak ez az alkotása Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban és két Oscar-díjat is elnyert.

torocsik_szerelem1_500



Geraldine Chaplin a világhírű Charlie Chaplin lánya is életműdíjat kap. A 67 éves színésznő csaknem fél évszázados pályafutása alatt számos kiváló alakítást nyújtott a mozivásznon, korának legnevesebb rendezőivel és színészeivel forgatott együtt.

Az életműdíjakat a június 9-i gálarendezvényen adják át a szervezők. Előző években a nemzetközi filmes szakma olyan kiváló személyiségei vehették át Kolozsváron ezt a kitüntetést, mint Michael York, Wim Wenders, Claudia Cardinale, Catherine Deneuve, Franco Nero és Vanessa Redgrave.

A szervezők bejelentették, hogy az idei TIFF-en is megrendezik a Magyar Film Napját, amelynek műsorán Fliegauf Bence Csak a szél, Elek Judit Visszatérés című filmje, valamint a Magyarország 2011 című szkeccsfilm szerepel.