Kapcsolódó anyagok

Mivel az animáció még hosszú hónapokig műsoron marad, számítani lehet egy jó össznézőszámra. Noha Prukner Pál nem szívesen bocsátkozik találgatásokba, a tények talaján maradva annyit elárult, hogy az annak idején hasonlóan indult Argo 140-150 ezer körüli össznézőszámmal zárt. A Nyócker a multiplexek mellett az Uránia, a Kossuth és a Művész mozi műsorán is szerepel. Az alkotók eddig három vidéki moziban, Szegeden, Pécsett és Győrben, tartottak teltházas díszbemutatót, de januárra országszerte több meghívásuk van utaznak például Szolnokra és Balassagyarmatra.

Prukner beszámolt továbbá arról, hogy mivel a Nyóckert már külföldi fesztiválokra is invitálták, elkészült a dialógusok angol fordítása. Ehhez Liszka Tamás, a külföldi forgalmazást és fesztiváloztatást magára vállaló Szimpla Film vezetője még hozzátette, hamarosan elkészül az angol feliratos kópia, amely a berlini seregszemlén debütál majd. A forgalmazók a nagyverseny mellett a Forum és Panorama szekcióba is benevezték a filmet, valamint bemutatják majd a forgalmazóknak és tévéseknek is.

Hogy a Nyócker versenyezhet-e Berlinben, januárban derül ki, azt viszont a szimplások már most biztosra ígérik, hogy a film minden fontosabb európai, és amíg a pénzből futja, Európán kívüli fesztiválon ott lesz: például az európai animátorok részére rendezett szakmai fórumon, a márciusban Potsdamban megrendezésre kerülő Cartoon Movie-n, ahol mindenki ott van, aki számít, vagy a legrangosabbnak tartott Annecy Animációs Fesztiválon.