A Cinema City MOM Park március 1-jén a fiatal tehetségeké. Örvendetes tény, hogy szép számmal érkeztek nevezések a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem hallgatótól is a 2. Magyar Filmhétre. A diákok filmjei mellett maguk az intézmények, a SZFE, a MOME és a Metropolitan képviselői is be fognak mutatkozni a rendezvényen. A budapesti egyetemek mellett az egri Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra Tanszéke és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem is tart majd előadást. Ha van olyan középiskolás diák, akinek megfordult a fejében, hogy művészeti képzésben szeretne részt venni a jövőben, akkor jobb helyet nem is találhatna arra, hogy megismerkedjen a szakma legismertebb felsőoktatási intézményeivel! Az előadások mellett az SZFE, MOME, Metropolitan és az ELTE diákjainak alkotásait is megnézhetik az érdeklődők.  

A felsőoktatási intézmények bemutatkozása mellett olyan filmeket vetítenek kedden, amelyek az elmúlt évben nagy sikert arattak a fiatalok körében. Ilyen például Reisz Gábor első filmje, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, vagy Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a számos nemzetközi fesztiválon hatalmas sikerrel szerepelt és itthon is több mint 100.000 nézőt vonzó Liza a Rókatündér. Olyan különlegességek is láthatóak lesznek, mint a Nekem Budapest szkeccsfilm, amit az SZFE végzős rendező osztálya készített a fővárosról, vagy a Balaton Method, amelyben olyan közkedvelt előadók zenélnek, mint Kiss Tibi, Soerii és Poolek, a Punnany Massif, Akkezdet Phiai vagy a Fran Palermo.

Végül március 1-én 19 órától a Cinema City Mom Park előterében pódiumbeszélgetés során találkozhat a közönség az egykor betiltott Huckleberry punkegyüttes alapítójával és frontemberével, Röhrig Gézával. Akkora már kiderül, a Saul fia Cannes-i Nagydíj és a Golden Globe után elviszi-e az Oscar-díjat is.

A Cinema City MOM Parkban március 1-6. között 6 kategóriában összesen 270 film versenyez majd a Magyar Filmdíjért. A versenyfilmek vetítésén túl számos kiegészítő program gazdagítja majd a 2. Magyar Filmhét programját. Zsigmond Vilmosra emlékezve pénteken 19 órakor levetítik a Fekete Dáliát, melynek fényképezéséért 2007-ben negyedik alkalommal jelölték Oscar-díjra. A 2. Magyar Filmhéten továbbá a legendás operatőr Magyarországon eddig nem látott, forgatási teszt-polaroid képeiből szerveznek kiállítást.

A www.filmhet.hu oldalon mától látható a teljes program, s elővételben már válthatóak jegyek 800 Ft-os egységáron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu honlapon.