A Daazo.com 2014 márciusában újra megszervezi a Friss Hús rövidfilmes fesztivált - immár nemzetközi versenyprogrammal egészítve ki a hazai szemlét. A négynapos fesztivál március 27-től 30-ig tart, a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget. A legjobb magyar rövidfilmes 100 ezer forintos pénzdíjat nyer.

Az első Friss Hús megrendezésének célja a legújabb magyar rövidfilmek és alkotóik bemutása volt, mivel a fiatal tehetségek olyan szakmai fórum nélkül maradtak, ahol széles közönség előtt, nagyvásznon vetíthették volna alkotásaikat. A rendezvény sikere minden várakozást felülmúlt, hiszen a teltházas előadások sorát pótvetítések követték; a Friss Hús válogatásának legjobban sikerült filmjei azóta is eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon. Egyben az is kiderült, hogy a sokszor mostohán kezelt rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

A Friss Hús 2.0 várja a rövidfilmeket a nemzetközi versenyprogramba, míg a hazai szekció a magyar rövidfilmeknek ad bemutatkozási (és immár versenyzési) lehetőséget. A nevezés határideje: február 20. Csak olyan alkotással lehet nevezni, amely 2012 januárja után készült, időtartama pedig nem haladhatja meg a harminc percet. Műfaji, technikai korlát nincsen. A nevezési díj 1 ezer forint (január 21-től 1500 forint). A nemzeti versenyprogram fődíja 100 ezer forint.

Még több információért klikk IDE. A nevezési lapot is ezen az oldalon lehet kitölteni.