Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, és elismerésben részesült Varga Máté és Bunda Balázs munkája, a Mindig van remény. A második díjat, azaz egy Lenovo Tabletet a 21Orban néven dolgozó Orbán testvérek, azaz Orbán Zalán és Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakára készült diplomamunkában Farkas Milán dolgozta fel a Mi a groteszk című novellát - ez nyerte a fődíjat, ami egy IPad 2, amelyet a Bookline ajánlott fel. Különdíjat ajánlott fel a Budapest Film Academy is: Szarvas Szilárd egy angol nyelvű klipet készített a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen, egy kurzust választhat a következő félévben.

 



Mi a groteszk?


A díjátadón Örkény István fia és jogörököse, Örkény Antal elmondta, hogy lenyűgözte a fiatal filmalkotók lelkesedése, amellyel az Örkény életművet dolgozták fel a pályázat során, Deák Dániel, a Daazo.com alapítója pedig kiemelte, hogy a zsűrizés során több film is kiemelkedett, dicsérte a Fate, a Pogácsa, az Örkény információ, és az Egyperces halál és az In memoriam dr KHG című filmeket.



A végső kérdés


Az Egy perc, egy történet azonban nem ért véget, hiszen elindult a közönségszavazás! A zsűri után a közönség is kiválaszthatja a kedvenc Örkény egypercesét: Sony e-book readert nyerhet az a filmalkotó, akinek a filmje a legtöbb lájkot gyűjti be a Daazo.com oldalán június 30-ig.



Mindig van remény


A Egy perc, egy történet pályázatra érkezett Örkény kisfilmek megtekinthetőek a Daazo.com oldalán: daazo.com/orkeny