A “Nem hagyunk egyedül!” felkiáltással kísért, Böjte József és az Oltalom Karitatív Egyesület által szervezett gyűjtést olyan létükben, egészségükben, szociális helyzetükben veszélybe került magyar művészek megsegítésére hirdetik meg, akik az utóbbi időben nem jutottak támogatáshoz, hogy alkotásaikat létrehozhassák.

“Sokan alkotó képességük teljében kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, megsegítésük is új formákat igényel. Sokan ennek ellenére nem fogadnak el adományt, csak ha megdolgoznak érte, ezért azt a formát találtuk ki, hogy őket felkérjük, megbízzuk egy-egy ‘testhez álló’ feladattal, amelyet ösztöndíjjal támogatunk. Nem személy szerint valakinek gyűjtünk tehát, hanem az elszegényedett, beteg, kereset nélküli művészek alkotó munkájának megsegítésére.

Abban bízunk, hogy ma még jól kereső, vagy egyáltalán keresettel rendelkező szakmabeliekben felébred a szolidaritás, és természetesen bízunk azokban a civilekben, a művészet szabadságát szívükön viselő vállalkozásokban, művészetpártoló tehetős emberekben, akik tudják, hogy a szabad művészetek országunk szellemi színvonalának időtálló bizonyítékai, akik értik, hogy nem hagyhatjuk az árokparton művészeinket, és tenni tudnak azért, hogy ne hagyjuk éhen veszni őket. Tudunk jó-néhány kvalitásos festőt, szobrászt, filmrendezőt, színészt, akik válságos helyzetben vannak. Nekik akarunk segíteni az ÖNÖK segítségével is.” - fogalmaztak a szervezők.

Az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület vállalta a lebonyolítást, a K&H Bank Zrt. 10400140-50526565-74491050 sz. alszámláján kizárólag az erre a célra érkezett összegeket kezelik, és csak a kuratórium által elbírált támogatások finanszírozására fordítják. Ide várják az adományokat.

Kuratórium: Böjte József rendező-producer, Fodor Tamás színész-rendező, Szüts Miklós festőművész.

Információ: segitek@wjlf.hu