Alfonso Cuarón űrbéli kamaradrámáját, a Gravitációt hét díjjal jutalmazták, elnyerte többek közt a legjobb rendezésnek, a legjobb operatőrnek és a legjobb vágásnak járó aranyszobrot. A zsűri még mindig nagyon szereti a drasztikus súlyváltoztatást, úgyhogy a legjobb színésznek járó díjat Matthew McConaugheynek adta a Mielőtt meghaltamért. A legjobb színésznő az összeomlás szélén egyensúlyozó Jasmine, vagyis Cate Blanchett lett Woody Allen Blue Jasmine című filmjében nyújtott alakításáért.

5615866 77a4d186136bae3d672b2895ad3ed767 wm

Az antidepresszánsok jutalma - Oscar a Blue Jasmine-ért

A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat szintén a Mielőtt meghaltam egyik szereplője, Jared Leto, míg a legjobb női mellékszereplőnek járót a 12 év rabszolgaságban feltűnt Lupita Nyong'o kapta.

Az animációs filmek között a Jégvarázs tudott nyerni, a legjobb dokumentumfilm a háttérénekesek világát bemutató 20 Feet from Stardom, míg a lejobb idegennyelvű film Paolo Sorrentino alkotása, A nagy szépség lett.

A nagy Gatsby végül a legjobb jelmeznek és a legjobb díszletnek járó szobrocskával gazdagodott, A Wall Street farkasa, az Amerikai botrány, a Philomena, és a Phillips kapitány viszont díj nélkül térhetett haza.