A Művészben például újra látható nagyvásznon Chaplin egyik legnagyobb klasszikusa, a Modern idők. Többek között helyet foglalnak a Teljesen idegenek, vagyis a kitárulkozó olaszok is, akik kirakják a mobilt az asztalra, de Paterson, a költői buszsofőr is teljes szívből tekeri a kormányt. Visszatér a vászonra az emlékezetesen fordulatos, idei Oscar-gála két nagy nyertese, a Kaliforniai álom és a Holdfény is.

A Puskinban igazi rendezőegyéniségek hatása alá kerülhetünk. Enyedi Ildikó Arany Medvés szerelmesfilmje, a Testről és lélekről, Kenneth Lonergan megrendítő története, A régi város, vagy Woody Allen régi Hollywoodot idéző mozija, a Café Society mellett itt lesz Taika Waititi bűbájos-kalandos felnövéssztorija, a Vademberek hajszája is.

 

A Titanic után csak a Toldiban lesz látható a Nyers című kőkemény horror, amely gyenge gyomrú nézőknek nem, azoknak viszont nagyon is ajánlott, akik szeretik és bírják a kiképzést. De erre az éjszakára a Toldiba költözik a Q-ügyosztály is: a világhírű dán bűnregényekből készült mozisorozat mindhárom részét, így a Nyomtalanult, a Fácángyilkosokat és a Palackpostát is levetítik az Artmozik éjszakáján.

Egy különleges kisfilm-válogatás mellett a legjobb, legsikeresebb magyar mozifilmekkel készül a Kino Cafe mozi: ide is eljönnek a Testről és lélekről szarvasai, bevágtázik Kincsem, de A martfűi rém és a Brazilok is műsorra kerül. Török Feri elmeséli, mit gondol 1945-ről, s megismerkedhetünk egy igazi magyarral, Az állampolgárral is.

A Tabánban olyan filmek peregnek majd, melyekért korábban odavolt a közönség: Teljesen idegenek; Stefan Zweig - Búcsú Európától; Az eljövendő napok; Én, Daniel Blake; A pótolhatatlan Werner doktor; Ha Isten úgy akarja; Üdvözöljük Norvégiában! Érdemes lesz tehát fentmaradni egy egész éjszakát!