Az idei év filmrepertoárját egy egyéves előkészítő folyamat eredményeként állították össze a fesztivál szervezői. Egy közönségkutatás keretein belül 2000 magyar filmrajongó töltött ki kérdőívet, hogy olyan filmválogatás kerülhessen vászonra, mely a magyar nézők igényein alapszik. 

A fesztivál idei kínálatában szerepel kosztümös kalandfilm, akció, dráma, thriller, romantikus és családi vígjáték, gengszterfilm sőt még animációs film is, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. A filmek mellett a helyszínek száma is növekedett, így Budapesten a Koreai Kulturális Központban ingyenesen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a a Sugár Moziban pedig kedvezményes áron tekinthetők meg a filmek. Debrecenben a Művelődési Központ, Pécsen pedig az Egyetem Általános Orvosi Kara biztosít mozitermet az ingyenes vetítéseknek. Szegeden az Belvárosi Moziban kerülnek vászonra a koreai alkotások, melyeket kedvezményes belépőjeggyel tekinthetnek meg az érdeklődők.

A fesztivál hivatalos megnyitójára november 10-én 18 órakor kerül sor az Uránia Filmszínházban, egy különleges koreai táncbemutatóval és rövid koncerttel megfűszerezve. A filmvásznon pedig máris ízelítőt kaphatnak a nézők a sajátos koreai rendezői felfogásból, illetve képi világból a Kalózok című kosztümös kalandfilm kapcsán.

kalozok600

A humoros kalandokat és izgalmas harcjeleneteket ígérő Kalózok 2014 egyik legsikeresebb filmje volt hazájában 8,7 millió eladott mozijeggyel. Férfi főhőse a hazánkban különösen népszerű Kim Namgil, akinek Egy szépség képmása című filmje már szerepelt a Koreai Filmhét programjában. Női párja, Szo Jedzsin a Kalózokban nyújtott alakításáért elnyerte a koreai Oscarnak számító Grand Bell Awards gálán a legjobb női főszereplőnek járó díjat. A történet szerint a Csoszon-dinasztia kezdetén éppen hazaszállítanák a Kínától kapott hűbéri pecsétet, amikor egy bálna elsüllyeszti a hajót, és lenyeli a nagy értékű tárgyat. Megindul az őrült hajsza a bálna után, de a katonákból, kalózokból és banditákból álló bálnavadász csapatok nem csak az állattal, hanem egymással is szívesen végeznének. Az eszement történetben megfelelő arányban van meg a melodráma, a romantika, a látványos akció és a humor is.

A Koreai Filmfesztivál honlapján minden további információt megtalálhatnak az érdeklődők.