Az elmúlt tanév diplomafilmjeiből és évközi gyakorlataiból válogatott anyag a szakma és a társintézmények számára is betekintést kínál az animációs képzés munkájába. 10 diplomafilm, 4 vizsgafilm; az alkalmazott műfajok területéről: 3 trailer, 3 szignálfilm, 2 könyvtrailer, valamint a különböző műfajokat reprezentáló évközi gyakorlatok kerültek a vetítési programba. A rendezvény alkalmat teremt a fiatal tehetségek bemutatkozására, a műhely szellemiségének, szándékainak közvetítésére, valamint reprezentálja azt a törekvést is, amely a klasszikus és kortárs technológia konstruktív kapcsolatában, kreatív újragondolásában képzeli el a műfaj jövőjét. 

 

A válogatásban számos fesztiválsikert láthatnak az érdeklődők, többek között az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon (zsűri díja) és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon (CineNewWave kategória, „A legszebb képi világért” különdíj) díjnyertes, az Umbrella Stúdióval koprodukcióban készült diplomafilmünket, Dell'Edera Dávid alkotását: a Balkont. Dávid legfrissebb sikere, hogy a 22. bristoli Encounters Rövidfilmes és Animációs Fesztiválon Cartoon d'Or jelölés díjat kapott - ami annyit jelent, hogy versenghet a jövő évi  Cartoon d'Or-ért, vagyis a legjobb európai animációs rövidfilmnek járó elismerésért.  

 

Bemutatjuk a nagyközönségnek Bárczy Örs nagysikerű, fesztiválról fesztiválra utazó szarvasos animációját, a Hey Deer!-t, emellett a nagy sikerrel futó Libri könyvtrailereket is műsorra tűztük. 

A vetített animációs filmek alkotói közül a szakmai beszélgetésben többen is megszólalnak majd, így hallhatjuk Animáció alapszakon frissen végzettjeink közül Szakály Rékát, Pataki Szandrát, Orosz Tinát, valamint Mozgóképművész mesterszakunk animációs mozgóképtervező specializációjának képviseletében Albrecht Anettet, Kolop Anitát, Szász Lillát, Barkóczi Noémit és Rödönyi Csillát is. 

Az eseményt Báron György DLA Táncsics Mihály-díjas filmkritikus nyitja meg. 

A szakmai beszélgetést Kiss Bea rádiós újságíró vezeti.

A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

Időpont: 2016. szeptember 29., 18.30–21.30
Helyszín: Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit körút 55.