A Filmkultúra - Muszter augusztusi számából

Valóban a világháló irányítja az életünket? Információéhségünket azonnal a neten lévő hírekkel elégítjük ki. Hogy mennyire van verseny az online kiadványok az offline lapok között, erről beszélgettek a főszerkesztők és szerkesztők. Erről szól Az internet megöli a filmkritikát írás. Emellett a Filmkultúra – Muszter legfrissebb számában elolvashatják a Lezuhant és elkapott féltéglák írást; beszámolót az idei Kecskeméti fesztiválról, a KAFF-ról; és az első alkalommal megrendezett Visegrádi Nyári Filmfesztiválról.

 
 
 
Kész a BuSho versenyprogramja

Elkészült a BuSho részletes versenyprogram, a versenybe jutott alkotók augusztus 1-ig jelezhetik a szervezőknek a részvételi szándékukat. Az információs vetítések egyenlőre csak blokkokba vannak sorolva, az időpontokat majd a helyszínekkel történt egyeztetést követően közlik. A Hungarorama elnevezésű magyar információs filmek esténként a DocuArtban kerülnek levetítésre.  Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a GomBusho Filmes Workshop, amelyen a hazai alkotók mellett ezúttal határon túli magyarokat is vendégül látnak Szerbiából, Szlovákiából és Romániából.

A BuSho filmfesztivál 2009. szeptember 1. és 6 között lesz Budapesten.
 
A részletes versenyprogram ezen a linken tekinthető meg.


 
A Sziréna sikere Mexikóban 

Novák András Sziréna című rövidfilmjét (Neemtree Productions, 2006) a Mexikó Nemzetközi Filmfesztivál 2009-ben a Legjobb Forgatókönyv díjával jutalmazta. A tizenegy perces film egy magyar kisfiú és egy orosz katona véletlenszerű és végzetes találkozásáról szól az 1956-os budapesti forradalom idején. A film szereplői Varga József, Trill Zsolt és Parti Nóra, a Daazo-n teljes hosszában megtekinthető.