sex hikaye

Készül a Mancs

A kutya lesz a főszereplő

Készül a Mancs
A világhírű miskolci mentőkutya és gazdája, Lehóczki László által ihletett alkotás főszerepére Jean Renót szeretnék megnyerni az alkotók. Legalább két-három ebre lesz szükség a forgatáshoz, közben Nick Nolte, Marilyn Manson és Udo Kier is leszerződött az Új Budapest Filmstúdióhoz.

Az idén kiosztott MMK-s szelektív pályázatokból a Mancs alkotói is részesültek, az összesen 500 millió forintból készülő film széles nemzetközi koprodukcióban valósulhat meg, amelynek nemzetközi forgalmazását a tervek szerint igazi húzónevek is segítik majd.

Jean Reno nyomában

Kántor László, a filmet gyártó Új Budapest Filmstúdió vezetője arról számolt be, hogy az idén a Magyar Mozgókép Közalapítvány szelektív gyártási pályázatán nyert 50 millió forint mellett további 50 milliót kaptak a koprodukciós alkotások között, és sikerült a TV2-től is ugyanekkora összegű támogatást szerezniük. A film teljes költségvetése 500 millió forint, és a jelenlegi állás szerint magyar, német, francia, török, kanadai, spanyol koprodukcióban készülne. Kántor számára nem ez az első TV2-s támogatással készülő film, korábban például Török Ferenc Szezonját is segítette a kereskedelmi csatorna. Török Ferenc azóta negyedik nagyjátékfilmjével, a készülő Isztambul-lal visszatért az Új Budapest Filmstúdióhoz.

Mancs és gazdája akció közben

A televízió döntéshozóit komolyan befolyásolhatta, hogy a világhírű miskolci mentőkutya és gazdája, Lehóczki László által ihletett alkotás főszerepére Jean Renót szeretnék megnyerni az alkotók. Az ő neve már felmerült korábban, a Pálfi György rendezésében készülő Rejtő-regény, a Csontbrigád filmes feldolgozása kapcsán is. Ha ez mégsem sikerülne, akkor is hasonló kaliberű színész leszerződtetését tervezik Mancs gazdájának szerepére az Új Budapestnél.

A hamarosan kezdődő Cannes-i mustra is alkalmas lehet a további jelöltek kiválasztására. A Riviéra partjára nem üres kézzel mennek Kántorék, viszik a King Shot  nevű produkcióüt, amely Alejandro Jodorowsky rendezésével francia-amerikai-magyar-spanyol koprodukcióban készül majd. Az IMDb-n a film mellett jegyzik Nick Nolte és Marilyn Manson nevét, valamint Kántor László megerősítette, hogy Udo Kier is leszerződött a produkcióhoz.

Tényleg a kutya az ember legjobb barátja?!

Időközben a Mancshoz folynak a kutyatesztek, ugyanis  legalább két-három ebre lesz szükség a forgatáshoz. A Dallas Pashamendét jegyző Pejó Róbert rendező szerint a forgatás ideális esetben 2009 tavaszán kezdődik.

Emlékszobor a 2006 októberében elhunyt ebnek

A film forgatókönyvét a 9 1/2 randi forgatókönyvét jegyző, mellesleg a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, Köbli Norbert írta. Pejó Róbert rendező a filmhunak elmondta, hogy Lehóczki figuráját a filmben olyanra szeretnék formálni, akinek mentősként sok borzalommal kell szembenéznie. Munkája komoly kihívások elé állította, a magánélete terén is, eközben Mancsot egy csipőbetegség, a diszplázia hátráltatja. A rendezőt épp ez a sorsközösség ragadta meg a történetben: kutya és ember egymásra találása hozza meg mindkettőjüknek a felemelkedést. A Mancs születésétől karrierjének csúcsáig ívelő filmben elsősorban mégis a kutya lesz a fókuszban.

A fiktív és életrajzi elemek játékfilmes keretek közötti megfelelő arányával igyekeznek az alkotók olyan, a világ minden táján vállalható munkát készíteni, amely a külföldi mozik közönségét is érdekelheti.

A New Yorkban és Németországban alkotó Pejó Róbert televíziós filmjét a német RTL május 22-én mutatja be: a Frank Schätzing Mordshunger című novellájából 2007-ben készült a filmfeldolgozás.Címkék

hír


Senki sem eszik meg ötven tojást.

Évek óta egyre fokozódó kíváncsisággal várjuk, hogy láthassuk Lizát, a rókatündért. Február 19-én kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly várva-várt játékfilmje, mi pedig összeszedtük, hogy milyen híreket, interjúkat, videókat, forgatási riportokat készítettünk Lizáról.   bővebben

Article ikonIgazi rókatündérek a MOM-ban

Idén is beszélgettünk rendezőkkel, színészekkel, operatőrökkel, producerekkel, mozi vezetőkkel, most pedig összeszedtük 2014-ben készült interjúinkat. Olvasd újra, hogy mit gondoltak az elmúlt egy évben a magyar filmesek!bővebben

Article ikonGerő Marcell: “Ön ült Tökölön a ’80-as években?”

oscillator - 15:58

Szakdolgozat kérdőív HELP!

Sziasztok! Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek ezt a kérdőívet, kb. 10-15 perc:) A lekérhető médiaszolgáltatásokról (VoD és hasonlók), tévézésről szól. http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/739996650/ forum
apapa65 - 21:36

Vadvirágos patika

Kár, hogy se megvenni, se megnézni vagy letölteni nem lehet ezt a szép filmet. A NAVA oldalán lehetett egy percet nézni belőle, de már azt sem lehet. Akkor meg minek kell a népet bosszantani azzal, ho[...] forum
Moka - 09:19

Hölgyeim és Uraim, megjelenik DVD-n a Final Cut!

Jó hír. A segédanyag miről szól? forum