A fesztiválra nevezett 256 filmből 40 került a versenyprogramba, és 15 az információs vetítések közé, melyeket három napon át nézhettek az érdeklődők a szolnoki Tisza Moziban.

Az alkotásokat elbíráló zsűri elnöke Kiss László csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja volt, a zsűri munkájában Zalán Vince filmkritikus, szerkesztő, címzetes egyetemi docens és Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós igazgatója vett részt.
A fesztivál filmjei közül 19 a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, köztük a fődíjas Globál menü is. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1 millió forintot ajánlott fel a fesztiválon bemutatott kiemelkedő filmalkotások díjazására.

Az első három helyezett Kollarik Tamástól, a Médiatanács tagjától, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátorától vehette át a díjat a Szolnoki Galériában. A közlemény szerint Kollarik Tamást hangsúlyozta: örülnek annak, hogy nemzetközi fesztiválokon is egyre sikeresebben szerepelnek a programban támogatott produkciók, amelyek már több mint 200 fesztiválszerepléssel és több mint 70 díjjal büszkélkedhetnek.
A zsűri különdíjait Medveczky Balázs adta át Mosonyi Szabolcsnak Vad Szigetköz - A szárazföldi delta és Rémi Briandnek Lo című filmjéért.