A film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, a nemzedéki kérdés problémáival és a szerelem zsongító érzésével, nem utolsósorban pedig az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak: milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülők és nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.

hetvenkedo fiatalok werk 500
Ezek a fiatalok - werk fotó (Banovich Tamás mögött Koncz Zsuzsa és Antal Imre)


Március 13., 19:00
- Fiúk a térről (1968, r.: Szász Péter)
A tér fiataljai haragszanak Albert Zolira, a bokszolóra, amióta "rendes" életet él, leérettségizett, és banktisztviselőként dolgozik. Nem is sejtik, hogy ez csak a felszín, valójában jobban hozzájuk tartozik, mint valaha, többet vállalt értük, mióta a "mozgalom" tagja...

hetvenkedo fiuk werk 500
Fiúk a térről - werk fotó


Március 14., 20:00
- A veréb is madár (1969, r.: Hintsch György)
Holló Sándor 1953-ban a Budapest-Bécs kerékpárversenyen csellel a versenyzőkhöz csatlakozva kikerekezik az országból. Itthon marad viszont ikertestvére, Zoltán, az életében sikereket soha el nem érő feltaláló. A bonyodalmak és a fergeteges vígjáték akkor kezdődik, mikor az Amerikába szakadt és először hazalátogató ikertestvérének útlevelét és bélyegzőjét Zoltán extra szórakozásokra használja fel.

hetvenkedo vereb 500



A vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.

Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.