A 10. Ostende nemzetközi filmfesztivál Belgium egy vezető filmes seregszemléje, amelyen a Tiszta szívvel a „Taste Of Europe” című versenyprogramban szerepel. A belga premiert követően Norvégia elsőszámú filmfesztiválja, a szeptember 20-án kezdődő bergeni filmmustra vetíti a Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám főszereplésével készült akció-vígjátékot. A bergeni fesztivál évről-évre közel 150 filmalkotást mutat be a nagyvilág filmtermésének javából válogatva.

A film stábja Karlovy Varyban / Forrás: Karlovy Vary filmfesztivál

Október 5-vel kezdődően 12 napon át, 74 országból érkező 245 alkotást mutatnak be a 60. jubileumát ünneplő londoni filmfesztiválon. A filmvilág legnagyobb sztárjai – többek közt David Oyelowo, Nicole Kidman, Tom Ford, Lupita Nyong’o, Oliver Stone és Park Chan-wook – részvételével megrendezett fesztivál „Thrill” nevű szekciójában lesz a Tiszta szívvel premierje október 6-án, amelyen Thuróczy Szabolcs is jelen lesz.

Bucsi Réka: LOVE

Az Egyesült Királyság legnagyobb filmes seregszemléjének programját idén két magyar animáció is gazdagítja. Bárczy Örs Hey Deer! című Metropolitan egyetemen készült diplomafilmje és Bucsi Réka Berlinálén debütált LOVE című alkotása is meghívást kapott a rendezvényre, Réka filmje a legjobb rövidfilm díjáért versenyzik.

Bárczy Örs: Hey Deer

Till Attila második játékfilmje egy akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, így a maffia szolgálatában állnak. A film a Filmalap támogatásával, a Laokoon Filmgroup produkciójában készült, Stalter Judit producer vezetésével. A hazai premier április végén volt, azóta mintegy 30 ezren nézték meg. Nemzetközi premierje nagy siker volt júliusban a Karlovy Vary-i filmfesztiválon (helyszíni interjúnk Till Attilával), ahol a filmkritikusok és a közönség is szerette, majd a palicsi filmverseny legnépszerűbb alkotásaként elnyerte a közönségdíjat.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap