A közösségi táncfilm alapját a Budapest Tánciskola táncosaira és koreográfusaira épülő három hónapos akciósorozat, a március 9-étől június 12-éig tartó Ssszevassz! Tavassz! elnevezésű, flashmobokkal tűzdelt programfüzér adta, amelynek tánceseményei Budapest harminc pontján, piacokon, színházakban, plázákban, köztereken – a Trafótól, a MU Színházon át, a Hősök terétől, az Oktogonon és a Ráday utcáig voltak láthatók az arra járók számára.

Részlet a filmből:


A film fő célja a kapcsolatteremtés - vallják az alkotók -, amelynek főszereplői a köztéri és más nyilvános táncesemények alkotói, előadói, más résztvevői - kurzusok résztvevői, villámtáncok tanúi, tudatos nézői. Aktív, alkotó résztvevők az eseményeket saját eszközeiken rögzítő és azokat a felhívások nyomán az iskolának elküldő tanúk. A kísérleti film kizárólag alternatív képrögzítő eszközökkel készült: Full HD telefonokat, GoPro kamerákat, biztonsági kamerákat, modellhelikopteres kamerákat, fényképezőgépeket használtak a profi és önkéntes „operatőrök”, akik közül sokan maguk is részt vettek a flashmobban.

A vetítés helye és ideje:

2012. december 3. 20 óra
Örökmozgó mozi, Erzsébet krt. 39

A film után az alkotópárossal, Angelus Ivánnal és Angelusz Ivánnal beszélgetünk, moderátor Müllner Dóra.

Játék!

3x2 jegyet sorsolunk ki a vetítésre, a helyes megfejtéseket az info@forum.film.hu címre várjuk december 1-én éjfélig, a nyerteseket e-mail címükön értesítjük azonnal. A kérdés: ki a vezető operatőre a filmnek? A választ megtalálod ebben a cikkben.