A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) által szervezett TIFF Kids fesztiválon több mint hetven ifjúsági témájú kisfilm, animációs film és nagyjátékfilm mutatkozott be az észak-amerikai közönség előtt, közülük választotta ki a közönség a Mindenkit mint a közönségdíj nyertesét. A történet egy tízéves kislányról szól, aki új iskolába kerül, és az iskola híres kórusának is tagja lesz – ám hamarosan kiderül, hogy az ambíciózus kórusvezető egyáltalán nem az a mintapedagógus, akinek elsőre látszik.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Média Mecenatúra programja által támogatott kisfilm Szamosi Zsófia, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya főszereplésével készült, a budapesti Bakáts Téri Általános Iskola gyermekkórusának részvételével. Az operatőr Maly Róbert (Szerdai gyerek) volt, a zenei anyagért Balázs Ádám (Utóélet) felelt.

A Mindenkit legközelebb Ravennában, a Corti da Sogni fesztiválon vetítik, majd júniusban Tokióban a Short Shorts fesztiválon és Los Angelesben a SEEFesten is a versenyprogram válogatásában szerepel.

 

(forrás: Daazo)