A múlt hétvégén kiadatási őrizetbe helyezték Roman Polanskit Svájcban. A zürichi filmfesztiválra utazó Polanskit egy 1978-as amerikai elfogatóparancs alapján kapták el, azzal a váddal, hogy egy tizenhárom éves lánnyal egy alkalommal nemi viszonyt létesített.

Megveszi a Budapest Film Kft. 51 %-át a berlini székhelyű A COMPANY Consulting & Licensing AG. A magyar vállalat fennmaradása ezáltal biztosított, az A COMPANY pedig következetesen folytatja terjeszkedési stratégiáját.



Pápai Pici új kisfilm
et készít. A Vallomás rendezőnője ezúttal Péterfy Boriból masszírozza ki az ideget .

Gárdos Péter is forgat . A Tréfa című Kosztolányi-novella adaptációja ugyanazt a fojtogató, lidérces atmoszférát akarja visszaadni, amellyel az író megrajzolta a kisvárosi kollégium mindennapjait.



Török Feri
is adaptált, mégpedig Spirót. A Koccanás t a héten mutatták be, kritikusunknak tetszett .

A Millenáris Kht. és a Daazo.com kisfilmpályázatot hirdetett PARK! - netpercesek címmel. A pályázatra maximum 1 perces, élőszereplős vagy animációs kisfilmeket várnak, Park témában.

A II. Magyar Forgatókönyv Börze beküldési határidejét meghosszabbították október 20-ig. Az 1 millió forintos fődíjat felajánló MTV mellé csatlakozott a Filmjus is egy 500 ezer forintos különdíjjal.