A Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készülő film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története. Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg.

Mátyássy Áron (1978) Utolsó idők című játékfilmes debütálásával, amely egyben rendezői vizsgafilmje volt, elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztivál műsorra tűzte világszerte. A Magyar Televízió Átok című (olvasd el a rendezővel készült interjúnkat) rendhagyó és nagy sikerű tévésorozata mellett a Berosált a rezesbanda című ifjúsági tévéfilmet is jegyzi.

A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton lesz.

A Víkend forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók.



Nézd meg az Utolsó idők előzetesét!

A Filmalap Döntőbizottsága gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg Kenyeres Bálint új pályázat keretében benyújtott Tegnap (Hier) című európai koprodukcióban készülő filmjének 3,5 millió forint értékben, Herendi Gábor Kincsem című filmjének 6,8 millió forint értékben és 6,88 millió forint támogatást Sopsits Árpád Tanárverők címmel készülő dokumentumfilmjének, amelynek témája egy súlyos társadalmi probléma, az iskolai agresszió.

Az ELTE-BTK-n és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készülő diploma- és vizsgafilmeket továbbra is támogatja a Filmalap. A tavaly májusban elindított támogatással a Filmalap célja a gyakorlati tanulás és kísérletezés lehetőségének biztosítása fiatalok számára, továbbá hozzájárulás a szakmai utánpótláshoz. Az ELTE vizsgafilmjeit ezúttal 10 millió forinttal, a MOME vizsgafilmjeit 30 millió forinttal támogatja a Filmalap.