Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. A szervezők közleménye szerint közös pontjuk, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

A nemzetközi válogatás mellett fontos magyar premier is lesz a Titanicon: a fesztivál kiemelt gálavetítése Fliegauf Bence Liliom ösvény ​című alkotásának hazai debütálása lesz. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A Liliom ösvény világpremierje a Berlinalén volt februárban.

Szintén Berlinben mutatkozott be Bucsi Réka LOVE ​című animációs rövidfilmje is, amelyet a Titanicon is láthat a közönség. A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató rövidfilm egyik részlete lett az idei Titanic hivatalos reklámszpotja.

A fesztivál versenyprogramjának teljes listája:

● Házi gondozás (Home Care) – Csehország

● Mindennapi életünk (Our Everyday Life) – Bosznia­Hercegovina

● Apa és lánya (The Daughter) – Ausztrália

● Démonok (The Demons) – Kanada

● Verem az erdőben (Couple in a Hole) – Belgium, Egyesült Királyság

● Sárvirág (Mellow Mud) – Lettország

● Ami a sötétben rejlik (What’s in the Darkness) – Kína

● Evolúció (Evolution) – Franciaország

● Aloys (Aloys) – Svájc

 

A Titanic összes szekciójának teljes programja és vetítési időpontjai március 31-­től lesznek elérhetők a fesztivál honlapján. A Titanic vetítései és eseményei április 7. és 16. között láthatóak az Uránia Nemzeti Filmszínház​ban, a Puskin, Toldi​ és Sugár ​moziban, valamint az A38 ​Hajón. Jegyek március 31-­től kaphatók a mozik pénztáraiban.