Az EFSB kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományos technikák mellett az olyan készségekre, amelyek birtokában a végzett szakemberek képesek lesznek lépést tartani a ma még ismeretlen technológiákkal. Ehhez járulnak hozzá többek között a RALEIGH STUDIOS-zal és több, nemzetközi filmipari szereplővel kötött megállapodások, az elismert szakemberekből álló oktatógárda és a technológia fejlődéséhez igazodó, gyakorlatorientált képzési modell. Elsőként operatőr szak indul, a tervek szerint a későbbiekben pedig tovább bővül majd a kínálat.

BKF3 500



Mesterszak a magyar operatőri iskola szellemében
A Kommunikációs és Művészeti Kar filmoperatőr művész mesterszakának elindításával a BKF tovább kívánja erősíteni pozícióját a művészeti képzések piacán. A cél biztosítani az alapképzésben végzettek számára a fejlődési lehetőséget és olyan szakembereket képezni, akik itthon és külföldön is megállják majd a helyüket a filmgyártás és média területén, ugyanakkor megőrzik a magyar filmművészet jelentős hagyományait és továbbörökítik azt. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy tovább vigye az Illés György által megteremtett magyar operatőri iskola szellemét.

Elismert szakemberek az oktatógárdában
A hallgatók mind a mesterszakon, mind a nemzetközi filmiskolában olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a filmkészítés tudományát, akik ma is aktív szereplői a filmiparnak, szakmai tapasztalataikat pedig Európában és Amerikában szerezték. Az oktatógárda tagja többek között Szabó Gábor, Kepes András, Kardos Sándor, Gulyás Buda, Vecsernyés János, Hajdú Szabolcs, Miklós Mari és Muhi András is.

BKF2 500



A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) tizenegy éve meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak. Két kara a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, illetve a Kommunikációs és Művészeti Kar. Az intézmény négy területen kínál képzéseket: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A BKF kommunikációs készségfejlesztő tréningrendszere egyedülálló a magyar felsőoktatásban. 2011-től már nem csak Budapesten, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is folyik oktatás. A BKF jelenleg 70 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban, Angliától, az Egyesült Államokon át Kínáig. Eddigi tevékenysége elismeréseként a Főiskola megkapta a Superbrands 2011, majd idén a 2012-es védjegyet.

(fotó: www.efsb.eu)