A verseny célja, hogy a Kreatív megtalálja Magyarország legjobb online felhasználásra és fogyasztásra készített mozgóképes tartalmait és bemutatkozási lehetőséget biztosítson az elterjedt tartalomtípus tehetséges előállítóinak.

Várnak minden olyan mozgóképes alkotást, amelyet 2015. január 1. és 2016. június 1. között online, illetve mobileszközökön publikáltak!

A szerkesztett online-videós tartalmak főkategóriába nevezhető minden olyan videós alkotás, amely valamilyen eseményt, aktuális történést rögzít, tehát videós híreket, tudósításokat, riportokat, dokumentumfilmeket, de még fikciós sorozatokat is várnak, akár szórakoztató bulváros, akár komolyabb témát dolgoznak fel. Ebbe a kategóriába főleg online szerkesztőségek, vagy egyéni alkotók szoktak nevezni.

A márkázott webvideós tartalmak kategóriába olyan webes mozgóképes alkotásokat várnak, ahol valamilyen cég, márka, termék kommunikációjának segítésére született meg a videós anyag. Ilyen lehet a klasszikus pr-film egy cégről, vagy egy vírusreklám, de nevezhető egy márkához kapcsolódó sorozat is. Ebbe a kategóriába főként reklámügynökségek, pr-cégek, vagy egy-egy márka személyes tanácsadója szokott nevezni.

A versenyre diákok nevezéseit is várják. Bármilyen online felületre publikált fikciós vagy nem fikciós mozgóképes tartalommal lehet nevezni. A fikciós alkotások esetében tartalmi megkötés nincs, a nem fikciós alkotások esetében pedig a lényeg az események, hírek, történetek, folyamatok részletes dokumentumfilmes feldolgozása.

Nevezési határidő: június 6. 18 óra

Nevezési űrlap és részletes versenykiírás itt.