A Divinyi Réka és Goda Krisztina alkotópáros által jegyzett film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Megafilm gyártásában készült, a tavaly nyári forgatáson mi is ott jártunk.  Goda Krisztina akkor így fogalmazott nekünk: „A filmben szereplő ifjúsági szervezet fiktív, ugyanúgy, ahogy a teljes világ és a benne szereplők is. Az egy más kérdés, hogy valószínűleg bele fog találni dolgokba, és lesznek aktuális problémák, amikről ez a film szólni fog.”

 

 

Veszettek5 600

A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így lépjenek fel a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen. Goda Krisztinával készült korábbi interjúnkban így nyilatkozik a rendező: „Ez egy társadalmi dráma. Valósághűnek kell lennie, persze nem úgy, mint egy dokumentumfilmnek, de ez nem egy mese. Érdekes módon ezt a filmet az első perctől kezdve mindenki egy ügynek tekintette.”

Veszettek1 600

A sikeres alkotópáros nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregényét használta alapul.  A film operatőre Babos Tamás. A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatja a közönség.

A film forgalmazója a HungariCom, producere Kálomista Gábor.