A forgatókönyv a jelek szerint az MMK döntnökeit is meggyőzte, bár biztosan nem ártott az sem, hogy művészeti vezetőnek egy olyan nagy öreget tudtak megnyerni, mint Makk Károly. Az ő kreatív irányítása alatt dolgoztak a forgatókönyv fejlesztésen, majd összeállították a javarészt neves médiaszemélyiségekből álló főszereplőgárdát: így a yuppie szerepében Beleznay Endrét láthatjuk, Görög Zita valószínűleg itt már szóhoz is juthat az Underworld gyors búcsúja után, mellette pedig Gubás Gabi, Margitai Ági és Parti Nóra erősíti még a női vonalat, míg Majka először próbálhatja ki magát a mozivásznon. Az ózdi hős Verebet, a roma autószerelőt alakítja, de mellette kevéssé ismert, valódi roma színészek is föltűnnek majd, mint pl. Nyári Oszkár, Szegedi Dezső vagy a Rap, revü...-ben már látott Csányi Dávid.

A Pesti Harlem látványáért a UCLA-n végzett Forgács Gábor operatőr a felelős. "Már az általa fényképezett Pizzás képi világába is beleszerettem, miközben úgy éreztem, hogy ebben a sztoriban tízszer annyira tudna érvényesülni az ő látásmódja, és igazam is lett", mesélte a rendező.

Hogy miről is beszél Takács Ákos, arról majd az ősz folyamán győződhetünk meg, hisz a tervek szerint a Pesti Harlem akkor debütál a magyar mozikban.