Magyarországon az első független internet alapú Video on Demand (VOD) platform, a Filmklik tulajdonosi szerkezete megváltozik. A Filmklik jelenlegi tulajdonosai, a berlini A Company Consulting  & Licensing AG, a Budapest Film és Bognár Péter, a filmklik alapítója 50%-os tulajdonrészt ad el a PORT.hu részére. A 2010. május 7-én tartott egyeztetésen Veszelovszki Zsolt, a PORT alapítója és tulajdonosa és Alexander van Dülmen, az A Company ügyvezető igazgatója megegyeztek a Filmklik VOD alapú üzleti tevékenységének jövőjéről, így hamarosan a PORT.hu weboldalon VOD tartalmakat, filmeket lehet letölteni.

A PORT.hu Magyarország vezető kulturális információs portálja, a weboldal 185 TV csatorna programját rögzíti és frissíti folyamatosan, részletes műsort és ajánlatot nyújt  mozikról, színházakról, koncertekről, fesztiválokról, kiállításokról és sporteseményekről. ezen kívül több mint hatezer hotel és étterem található az adatbázisában, filmadatbázisa 80 ezer film információját tartalmazza.

A nemrégiben tulajdonost váltott Budapest Film Kft. 2010-től a művészfilmek mellett a nagyobb közönség felé nyit, így az elkövetkezendő időszak nagyobb filmjei közé tartozik többek között a Streetdance 3D, Hibrid és a Machete. A berlini székhelyű A Company leányvállalata az EEAP, Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb licensz jogokkal kereskedő cége, melynek aktuális filmkatalógusa közel háromszáz filmet számlál. Magyarországon az EEAP a mozi és DVD jogokat kizárólagosan a Budapest Film Kft.-vel forgalmazza, az HBO-val és a TV2-vel sugárzási jogra vonatkozó keretszerződést kötött.

Veszelovszki Zsolt szerint a „vod.PORT.hu powered by filmklik“ nagyon erős branddé tud válni. Első körben a Filmklik aktuális filmtárát veszil át, később az EEAP, majd a Budapest Film szoros együttműködése kapcsán a filmtár további bővítésére kerül sor. „A Filmklik integrálása a PORT.hu portálba egy olyan lehetőséget nyújthat mindkét fél számára, mely új dimenziókat nyithat Magyarországon a VOD piacon“ - véli Poich Lóránd a Budapest Film Kft. ügyvezető igazgatója.

Alexander van Dülmen az A Company ügyvezető igazgatója szerint a PORT.hu-val való együttműködés két szempontból fontos.“ Egyfelől Veszelovszki Zsolt személyével egy olyan partnerre leltünk, aki egy sikeres üzleti koncepciót épített fel jövőképe mentén, mely kulturális információkat gyűjt össze, kezel és szolgáltat. Így a „vod.PORT.hu powered by filmklik”-nek reális esélye van, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb VOD platformja legyen. Továbbá a hagyományos felületeken túl szeretnénk további lehetőségeket kiaknázni az „on demand“ területen, tehát vételi és eladási jogokat is kezelni. Nem utolsó sorban ezt olyan országokban is folytatni, ahol a PORT-network már jelen van (Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovákia és Csehország).“ 2007. óta a Filmklik is dolgozott kelet-európai szolgátatásának kidolgozásán: a MEDIA pályázaton nyert összeget a lengyel, a cseh és a szlovák piacon való terjeszkedésre használták fel.