A fiatal, tehetséges elsőfilmes rendező, a francia Julia Ducournau nagy port felvert, felkavaró filmjében Justine családjában mindenki állatorvos és vegetáriánus. Ő is beiratkozik az állatorvosi egyetemre, ahol ismeretlen, könyörtelen és veszedelmesen csábító világ fogadja. Az első hetek beavatási szertartásai során a beilleszkedési vágytól hajtva megtagadja a családi törvényeket, és nyers húst eszik. Nem várt és iszonyú következményekkel kell szembesülnie, mikor felébred eddig szunnyadó, igazi énje. Bár kétségtelen, a film naturalista részekben bővelkedik, és csak erős idegzetűeknek ajánlott, a horror kötelező kellékei mögött egy érzékeny felnövéstörténet bontakozik ki.

Ma 16:45-kor a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE”-n Frédéric Strauss, a Titanic idei zsűrijének tagja, francia filmkritikus, forgatókönyvíró és rendező A francia szerzői film jövője és piaca címen tart előadást, melyben a Nyersről is beszél majd. A moderátor Gyenge Zsolt filmkritikus.  

A csak 18 éven felülieknek ajánlott film még egyszer látható a Titanic Filmfesztiválon, április 13-án 18:30-kor a Toldi moziban, amire minden jegy elkelt már, így érdemes már most megváltatni a jegyet az április 20-a este 20:30-as pótvetítésre az Uránia Nemzeti Filmszínházba! A pótvetítés a UIP Dunafilm és az Uránia Nemzeti Filmszínház támogatásával jöhetett létre.