Váratlanul fölmondtak a NAVA igazgatójának

A Népszabadság értesülései szerint március 25-én megszűnt Kovács András Bálint (a NAVA szakmai igazgatója) munkaviszonya. A hírt Kitzinger Dávid, az üzemeltető Neumann Kht. ügyvezető igazgatója is megerősítette.

A részletekről bővebb információ található a NOL-on.




Nemzetközi filmdíjak a Másik bolygó-ért

A legjobb dokumentumfilm díjával tüntette ki Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című alkotását a 8. római független film fesztivál (RIFF) zsűrije – tudatta a Magyar Filmunió. A március 27-én véget ért rendezvény versenyében három kontinensről érkezett 18 dokumentumfilm szállt ringbe.

A planétánk rejtett arcait gyereksorsokon keresztül felfedő kreatív dokumentum-játékfilm, az Another Planet/Másik bolygó nemrég Thesszalonikiből is díjjal tért haza. A nagyszabású görögországi dokumentumfilm versenyen Moldoványi Ferenc filmje elnyerte az ERT3 televízió díját, melynek köszönhetően, hamarosan a görög közszolgálati televízió nézői is láthatják az európai koprodukcióban készült filmet.




Itáliai filmversenyen a Nyugalom

A Magyar Filmunió értesülései szerint tíz európai mozgóképet, köztük Alföldi Róbert játékfilm rendezői bemutatkozását, a Nyugalom című alkotást, mutatja be első ízben az olasz közönségnek a leccei filmfesztivál. A március 31-én kezdődő itáliai filmverseny idén ünnepli 10. születésnapját. A fesztivál fődíjáról, az Arany Olajfáról döntő nemzetközi zsűri elnöke Eva Zaoralová cseh filmkritkus, a karlovy vary filmfesztivál igazgatója lesz. A 10. leccei filmfesztivált Ferzan Özpetek török filmrendező nyitja meg kedden este.




Menzel szívesen forgatna ismét Magyarországon
Jirí Menzel szívesen dolgozna ismét Magyarországon, ha megkeresnék - tudatta az MTI. Az Oscar-díjas cseh filmrendező, aki jelenleg Zágrábban dokumentumfilmet forgat, Dombóváron beszélt erről, ahol szombaton közönségtalálkozón vett részt. Menzel elmondta: egyórás filmet készít a horvát televíziónak, amely arra kérte, mondja el, milyennek látja Horvátországot illetve Dalmáciát, ahol gyakran dolgozik. A 71 éves rendező beszámolt arról: jelenleg nincs filmterve, színházi darabokat rendez, legutóbb Belgrádban a Windsori víg nőket, Zágrábban a Bolha a fülbe című Feydeau-komédiát állította színpadra.