2014. március 16-án, 18.15 órakor, a Budapesti RKI Szegedi fiókintézete, az helyi Alliance Française és a Frankofón Egyetemi Központ partnereként vetíti Stere Gulea rendező Egy komcsi nyanya vagyok! című játékfilmjét a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Az Egy komcsi nyanya vagyok! Stere Gulea filmrendező legújabb alkotása, amelynek forgatókönyvét a rendező és Lucian Dan Teodorovici írták, Dan Lungu azonos című regénye alapján. A könyv 2008-ban magyar nyelven is megjelent Koszta Gabriella fordításában, a Jelenkor Kiadó gondozásában – a kötet megjelenését a Bukaresti RKI támogatta a TPS műfordítási programján keresztül (Translation and Publication Support Programme).

Stere Gulea a filmről: „a közönség olyasmire számítson, ami meglehetősen ritka a kortárs román filmekben: normalitás, vidámság, egymással törődő, fejlett szolidaritás-érzékkel megáldott emberek. Az Egy komcsi nyanya vagyok! egy normális, egyszerű emberekről szóló film, amely arra késztet minket, hogy a világot ne csak a hiányosságok viszonyrendszerében lássuk.”

A főbb szerepekben: Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Anca Sigartău şi Ana Ularu. Az „Anyai szív”-ben nyújtott mesteri szereplése után Luminiţa Gheorghiu egy más partitúra alapján, egy új szereplőt alakít, aki „a dicső kommunizmus egyik túlélője”. A művésznő minden rezdülése tökéletesen kifejezi a szereplő lelki világát.