Szeptember 25-én 19 órakor a 2014-es Berlinale egyik versenyfilmje, a Világok között (Zwischen Welten) nyitja meg a Művész moziban az idei SZEMREVALÓt. Ez az erőteljes film egy nem mindennapi barátság történetét mondja el a válság sújtotta Afganisztánban. A vetítés után a közönség találkozhat a film főszereplőjével, Ronald Zehrfelddel, aki egyébként a fesztivál egyik másik alkotásában, a 2013-as Zürichi Filmfesztiválon a legjobb német nyelvű játékfilm díját elnyert Elborult világban (Finsterworld) is feltűnik majd.

A SZEMREVALÓn dokumentumfilmet és 14 német nyelvű nagyjátékfilmet láthat majd a közönség, utóbbiak között tematikus blokkok segítik a tájékozódást. Az első filmhármas a heimatfilm és a western műfaját értelmezi újra, a WILD AT HEART hőseit megérinti a szerelem. Intim titkokra derül fény a CSALÁDI KÖR filmjeiben, míg a CÉRNASZÁLON szereplői az életben maradásért küzdenek.  

Az idei fesztivál egyik különlegessége a Mozinet forgalmazásában látható Viktória – A zürichi expressz (Viktoria – A Tale of Grace and Greed) című svájci alkotás, melynek főhőse a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány, aki a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként próbáljon szerencsét Zürichben. A filmben emlékezetes alakítást nyújt Stefanovics Angéla és Nagy Zsolt. A fesztivál vendége lesz a rendező, Men Lareida, Maros Anna forgatókönyvíró és a film női főszereplője, Farkas Franciska, akik a szeptember 27-i vetítés után közönségtalálkozót tartanak.