Magyar sikerrel zárult szombat este Portugália elsőszámú nemzetközi filmfesztiválja, a 34. Fantasporto. A Portóban megrendezett filmfesztivál „Semana dos Realizadores”, azaz Rendezők Hete elnevezésű válogatásának fődíját, a Manoel de Oliveira-díjat Bodzsár Márk vehette át első játékfilmjéért, az Isteni műszakért.

A válogatás legjobb filmjét illető díjat a portugál filmművészet világhírű alakja, az 1908-as születésű rendező tiszteletére alapították. A rangos díjról, melyért február 28 - március 9. között 13 film versenyzett, nemzetközi zsűri döntött Ian Hayden Smith brit filmkritikus elnökletével.



Nézd meg a forgatáson készült riportunkat!

 A Fantasporto filmfesztivál Portugália meghatározó kulturális eseménye: a nagyközönség mellett, közel 200 hazai és külföldi újságíró, valamint számos szakmabeli kíséri figyelemmel.

Az Isteni műszak (kritikánk róla ITT) abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.

(Forrás: Magyar Filmunió)