A DunaDOCK három napos workshopján Európa élvonalbeli dokumentumfilmes szakértői segítenek projekted fejlesztésében és abban, hogyan vágj össze egy szuper trailert úgy, hogy a nemzetközi fórumok is tárt karokkal várjanak! A DunaDOCK Fórumra beválogatott filmtervek rendezőjének/producerének nyilvános pitchre, és nemzetközileg elismert tutorokkal való személyes konzultációkra lesz lehetősége.  

Az utolsó nap nyilvános Pitching Fórumán a legjobb project és trailer alkotója lehetőséget nyer Közép-Európa legfontosabb koprodukciós fórumán, a prágai East Doc Platformon megfigyelőként résztvenni. A MasterClass sem marad el.  Esténként díjnyertes dokumentumfilmeket vetítenek, amit MasterClass követ a meghívott alkotók előadásában. 

A pitching nyelve angol. Szükséges dokumentumok magyar és angol nyelven:

- Szinopszis (1 oldal!)

- önéletrajz (rendező, producer)

- trailer (2-3 perc) 

A jelentkezéseket a dunadock@gmail.com címen várják. Jelentkezési határidő: 2016. október 20.  

Tutorok/oktatók:  

Hanka Kastelicová az HBO Europe dokumentumfilmekért felelős executive producere. Számos felejthetetlen közép-európai dokumentumfilm pl. A Toto és nővérei, Káin Gyermekei, a Szerelempatak, az Overdose, Reményvasút és többek között a magyar premier előtt álló Houston, we have a problem! támogatója.  

Ruth Diskin Izrael legismertebb filmforgalmazó cégének, a Ruth Diskin Films Ltd vezetője. A Doc-Aviv, és számos filmfesztivál díjazott játék-és dokumentumfilmjeinek (pl. David, My Herzl, Lullaby, The Flat c. filmek) világfilmforgalmazója. Ruth zsűritagként, konzultánsként és tutorként a legnagyobb filmfesztiválok rendszeres vendége, és többek között a Jerusalem Film Fund marketing konzultánsa.  

Veronika Lišková cseh dokumentumfilm rendező. A prágai Dokumentumfilm Intézet, az Ex-Oriente Film képzési program, valamint az East European Forum vezetője, amely Kelet-Közép-Európa legfontosabb pitching fóruma.