A workshopra nem képzett rendezőket és producereket várnak, hanem ötlettel rendelkező, kreatív fiatalokat. A résztvevőknek csak az útiköltséget kell állniuk, minden mást a workshop szervezői biztosítanak. Ha a részvevő nem tudja finanszírozni a saját utazását, akkor pályázhat a SOFA ösztöndíjára.

 

 


Kiket várnak?
-    a filmek fiatal szerelmeseit, akiknek van tapasztalatuk a szakmában
-    közép- és kelet-európai, közép-ázsiai, görög és német résztvevőket
-    olyan részvevőket, akik például filmfesztiválokkal, filmalapokkal, print vagy online filmes magazinokkal, szerzői joggal, VoD-platformokkal, filmmúzeumokkal vagy archívumokkal kapcsolatos projektet szeretnének létrehozni, vagy bármilyen, a filmszakmában megvalósítható kreatív projektben szeretnének részt venni


A résztvevőkkel Olivia Baumgarten újságíró, Ewa Puszczyńska producer és Nikolaj Nikitin filmkurátor, a workshop szervezője foglalkozik majd.


A jelentkezéseket Michaela Neukirch várja a neukirch@sofa2013.de emailcímen.  A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

- egy maximum 2 oldalas projektleírást, amelyben a jelentkező ismerteti az ötletet, a motivációt, azt, hogy hol (és miért pont ott) szeretné létrehozni a projektet, miért ő a megfelelő ember a megvalósításra, a célokat, amelyeket el akar érni, és azt, hogy miért új és különleges a projekt, amit kitalált.

- a projekt költségvetését, amit még nem kell teljesen kidolgozni, csak néhány ötletet kell papírra vetni a pénzügyekkel kapcsolatban, valamint arról, hogy a jelentkező hogyan szeretné finanszírozni a projektet.

- egy szakmai önéletrajzot, és annak történetét, hogy a jelentkező hogyan került kapcsolatba a filmszakmával.

Jelentkezési határidő 2014. április 11.

A workshop főszervezője, Nikolaj Nikitin március 12-én Budapestre látogat, hogy találkozzon a jelentkezőkkel. Nikitinnel interjúkészítésre is lesz lehetőség.