"Néhány hamis információval ellentétben a Magyar Filmunió létezik és működik" - idézte a lap Bereczki Csabát, aki úgy fogalmazott: a magyar filmgyártás irányításának és támogatásának megújítása a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő koncepció alapján zajlik.

 

A magyar szakember rámutatott, hogy Vajda Katalin több évtizedes gyakorlattal rendelkezik. Vajda Kati 1978 óta dolgozik a filmszakmában, kezdetben a Hungarofilm munkatársa, majd a Fesztiváliroda Kft. ügyvezető igazgatója volt. A Magyar Filmunió 1992-es alapításától 2000-ig a szervezet helyettes vezetője, majd az angol nyelvterület felelőse.

A magyar filmek nemzetközi promóciójáért felelős Magyar Filmunió működése a korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben folyamatos. Vajda Kati, az új igazgató sikeresen fogja vezetni a Magyar Filmuniót, és ez nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a film promócióra szakosodott szervezet tevékenysége sikeresen beolvadjon a nemrég létrehozott Magyar Nemzeti Filmalapba.

Vezér Éva hetekkel ezelőtt távozott a Filmunió éléről, szerződését nem újította meg - emlékeztetett a lap. A szakember magánlevélben köszönt el a nemzetközi filmiparban lévő kapcsolataitól - fűzte hozzá a Variety.