A közel 70 perces, kizárólag képekből és zenéből álló alkotás olyan, mintha egy fotókiállítás elevenedne meg a mozivásznon. Vancsó egy csodálatos, szöveg és történet nélküli utazásra invitálja a nézőket, amelyet sajátos technikával, többnyire erdőkben készített fotóival keltett életre. Az utazást egy különleges zeneszerzővel, Tiussal közösen komponált zenéje teszi teljessé.

Vancsó Zoltán a hazai fotográfiai élet egyik kiemelkedő alakja, elsősorban fekete-fehér fotóival vált ismertté. Számos díjat nyert már, többször jelentek meg publikációi, önálló és csoportos kiállításokat szervezett, több fotóalbumot is adott már ki. 2005-ben készítette első slide-showját, Sóhajtenger – Kuba címmel, amely a magyar filmforgalmazásba is bekerült: Wim Wenders Kívül tágasabb című filmje előtt vetítették.

ÁLOMVÖLGY – előzetes : LANDSLIDES – trailer from Zoltan Vancso, photographer on Vimeo.

A vetítés helye és ideje:

2012. november 12. 20 óra
Örökmozgó mozi, Erzsébet krt. 39

A film után Vancsó Zoltánnal és a film zeneszerzőjével, Tiussal beszélgetünk, moderátor Müllner Dóra.

Játék!


3x2 jegyet sorsolunk ki a vetítésre, a helyes megfejtéseket az info@forum.film.hu címre várjuk november 11-én éjfélig. A nyerteseket email címükön értesítjük azonnal. A kérdés: hol készültek a filmhez felhasznált fotók? A kérdésre választ találsz ebben a cikkben.