Most mi legyen?A film a főszereplő, Don Johnston (Bill Murray) utazását követi, aki egy titokzatos rózsaszín levél nyomába ered. Don éppen legutóbbi barátnőjével történt szakítását igyekszik kiheverni, amikor megérkezik az említett, feltűnő levél. A névtelen író arról számol be, hogy a főhősnek korábban született egy fia, aki valószínűleg már keresi őt. (Bill Murray hasonló szerepben volt látható legutóbb Az édesvízi élet című Wes Anderson-filmben.) Don szomszédjának, Winstonnak unszolására kezdi el saját nyomozását, hogy megtudja, valójában ki lehet soha nem látott fiának édesanyja. A lista négy korábbi barátnőre szűkül, akiket Don egymás után felkeres, és így négy rendkívül különböző életbe csöppen bele.

Előreláthatóan nemcsak a film rejt sok meglepetést, hanem a Jarmusch Cannes-i Nagydíjat kapott alkotásának weboldala is. Érdemes a végére járni annak, hogy miként juthatunk el a szomszédtól a szeretőkig.

A halott ember, Éjszaka a Földön, Szellemkutya és számos más kultfilm rendezőjének legutóbb a Kávé és Cigaretta című alkotását vetítették a hazai mozikban, egyelőre arról még nincs hír, hogy nálunk mikor lesz látható a Hervadó virágok.