sex hikaye

Behind the eye

animáció 4 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Kovács Sebő
  író Ladik Katalin
  forgatókönyvíró Kovács Sebő
     
     

Szinopszis

A forgatókönyv Ladik Katalin: Vers a szerelmes piócáról című művéből született. A film a vers továbbgondolása, motívumainak kiszélesítése. A forgatókönyv elkészítésénél az emberi tudatnak azt a képességét vettem alapul, hogy az, képes átlátni, átutazni több valóságsíkon. Ezért nem használtam vágást, az egyik jelentből a másikba mindig "kapuk" kinyílásával kerülünk, s ezzel nem szakad meg a gondolati folyamat, mivel a jelentéstartalmak befelé mélyülően bontakoznak ki.
A film a pióca énekét, elbeszélését jelenti meg, amelyből láthatóvá válik a vers átvilágított mélyülése a fekete lyukban, amely a versben a sárga tányérból és a középen elhelyezkedő piócából válik kibonthatóvá. A "Behind the eye" c. a pióca szeme közti világot jelenti, mert a pióca, a szemein keresztül mesél. A fekete lyukban utazunk, amely mindent beszippant magába, s így a vers figurái, elemei átkerülnek a fekete lyuk relatív, átvilágított valóságsíkjába. /Kovács Sebő/

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012